I tidligere artikel var vi heldige at få 4 hurtige spørgsmål af Anders Alsted Eliasen, som er søn af Anne Louise Alsted, som efter en længere pause nu er kommet på banen igen som konkurrence sejler. Og det kan vi takke Anders for, for det er altid sjovt at tage afsted som en familie og hygge max en hel weekend sammen med andre windsurfere.
Anne Louise Alsted kører ikke bare med til VM i Formula Windsurfing i Italien som starter på mandag, men skal også selv deltage, hvor hun skal repræsentere Danmark. Vi har i den anledning fanget Anne Louis til de samme 4 hurtige spørgsmål, hvor du kan få indblik i hendes historie back to the 90’s.

1. Hvor lang tid har du sejlet formula?
Jeg startede på at sejle Formula, da de første boards kom på markedet. Først som Flapper boards og hurtigt efter kortere, bredere boards med de velkendte 70 cm lange finner. Mit første Formula board var et Starboard 162. Superlet at sejle. Også selv om man oprindeligt var startet på et langt bræt med sværd ?. F2 Lightning – det kunne krydse….
Flapper boardet kom iøvrigt efter nogle år, hvor vi sejlede Course race – som de jo hed – på smalle, lange slalom boards. Man skulle stagvende 5-10 gange for at nå topmærket for der efter, at sejle slalom-ben ned mod bundmærket.

Jeg har holdt en pause på ca 10 år og fik lyst til at prøve igen, da min søn ville starte. Istedet for at sidde med kikkerten på stranden, hvorfor så ikke være der ude på banen og have det sjovt – sammen med sin store knægt?! Det kan ikke beskrives, men forestil dig valget mellem at sørge for smurte boller til at kunne vende dagens sejladser. Det er konge!

2. Hvad er dine erfaringer med international stævnedeltagelse?
Jeg deltog for første gang ved et internationalt stævne i Tarifa. EM ca 1994. Det blæste 50-60 knob og mændene sejlede med 2,9-3,5 m2…..
Senere VM i Sydafrika 1995 (nr 12), NM i Sverige (nr 1), VM på Sylt (skod-sted) – har sejlet Formula det for første, eneste og sidste gang pga brændingen (nr 14)….. EM i Leba, Polen (skred fra det hele inden start). Var kørt træt med to små børn og en sandstrand så bred, at det var håbløst at styre både surf og børn…
Jeg var aldrig rigtig god, jeg startede for sent på at surfe desværre. Først som 26 årig.

3. Hvordan har du forberedt dig til VM i Formula?
Mine forberedelser har desværre ikke været optimale pga et sprængt ledbånd i min hånd. Fik det under afrigning juleaftensdag med kolde fingre…. Dum fejl som har gjort, at jeg har måtte holde 5 måneders pause. De store sejl er tunge og giver hævet hånd. Ærgerligt.
Nå, men så har jeg nu to, der fortæller mig, at “kom nu bare”… du ved, at det bliver sjovt. (Anissa DKs absolut top-kvindesejler) og så min mand Michael. Begge kender mig til at vide, at jeg elsker konkurrence og at være på banen. Bare ærgerligt at jeg er blevet ældre og bliver hurtigere træt end tidligere….. For ikke at tale om: Ja, jeg har toppet, jeg bliver ikke hurtigere nu. Jeg ved det godt, men jeg synes at det stadig er så sjovt at mærke det ultimative Adrenalinsus i en start og på en downwind i s…..stilling. Indrømmet : Jeg er blevet en kylling.
Har netop købt mig et Starboard igen – og det er jeg superglad for. Skift til Z-finne har også hjulpet.

4. Hvad er dine forventninger til VM?
Mine forventninger til VM er først og fremmest at have det sjovt på vand og land. Hvis jeg kan nå topmærke i top 3, så bliver jeg glad. Jeg kender godt mit niveau og har ingen forventninger om at blive andet end sidst. Men at mærke pulsen på en bane, glemme tid, sted og alder, det er fantastisk.
Hvis derimod min søn, Anders, klarer sig godt, så vil mit hjerte blive rørt.

19239488_1913769718905408_1790650942_nNotice of Race kan læses her

Følge med på vores facebook side her for resultater og billeder