DM i wave og freestyle i Thy blev den største succes i mange år – både hvad deltagerantal og vind angår.

Juniorerne var de første på vandet fra tidligt torsdag morgen, og dagens disciplin var wave. Klitmøller leverer også i nordøst – første disciplin var junior wave, og niveauet var højt. Specielt Henri Kolberg fra Tyskland og Noah Willumsen imponerede, men der var også gode takter fra de andre juniorer. Med udsigt til vind de efterfølgende dage, blev der efter juniorernes singleeliminering sat to supersessions i gang for samtlige deltagere. Den første blev vundet af tyske Mathias Genkel – den anden af lokalmatadoren Mads Bjørnå.

Fredag morgen skulle sejlerne igen tidligt ud af fjerene. Med en frisk nordøst og gode bølger blev wave A skudt i gang umiddelbart efter skippermøde kl. 9. Efter dobbelen kunne veteranen Lars Petersen endnu engang smykke sig med DM-titlen, tæt fulgt af Mads Bjørnå, som havde kæmpet sig op igennem dobbelen efter en tidlig exit i singlen mod den tyske freestylemaskine Mathias Genkel. Der blev også tid til pigernes singleeliminering i wave, og om aftenen gik turen ud i mørket med retning mod Stalden.

Lørdag morgen blæste det sørme endnu i Thy, og de resterende resultater skulle i hus. Først på programmet stod dobbelen i wave for de 7 tilmeldte kvinder og juniorer. Det er vist rekord for kvindelig deltagelse i wave/freestyle, men de er først lige begyndt, og niveauet er højt. Der var igen tysk islæt, og Caro Weber vandt stævnet foran Sara Sommer på en bølge i sidste øjeblik. Hos juniorerne vandt det tyske stortalent Henri Kolberg foran Noah Willumsen. Herefter gik turen til et hemmeligt freestylespot, hvor juniorerne og A blev kørt igennem i en fart, så folk kunne nå hjem til præmieoverrækkelse og fællesspisning i Klitmøller om aftenen. Hos herrerne vandt Mathias Genkel foran Rasmus Øgelund og hos juniorerne vandt Noah Willumsen, igen, igen, foran Andreas Pedersen.

Herefter stod den på fællesspisning og gaveregn i NASA’s klubhus.

DBO wave/freestyle siger tak for god ro og orden og talstærkt fremmøde. Og ikke mindst en stor tak til alle vores sponsorer: FÄDD, Severne Sails, NeilPryde Scandinavia, Puls Boards, ELSK, Windsurfshop – Copenhagen, Maui Ultra Fins, Quiksilver Denmark, Fanø Sport & Event , SilverSurf, Sailrepair.dk og Simmer Style)

Fotografen var lidt ude af fokus – til gengæld har Kasper Bøttern skudt noge gode videoer, som kan ses her

Resultater og aktuelle ranglister kan ses her
 

 

Tak for sæson 2016 og på gensyn i 2017

 

DBO wave/freestyle