lillelundDBO wave/freestyle besluttede, at DM 2017 skulle foregå så langt mod nord, det næsten kan lade sig gøre: i Kjul. Torsdag aften pegede alle vindpile i retning af kuling for pinsedag og frisk vind 2. pinsedag – det kom ikke helt til at holde stik, men rakte til resultater i freestyle A, wave og freestyle junior og wave B. Vinden kom i løbet af søndagen, og DM startede med en juniorsupersession for at teste forholdene – og sejlerne. Blomsten af dansk windsurfungdom viste lovende takter, og vi kommer til at høre mere til Nicklas Herrera, Niclas Lillelund, Line Wittrup og Tobias Bjørnå i fremtiden. Og ja, Tobias far hedder Mads Bjørnå, og Lines far hedder Jesper – gamle kendinge fra DBO’s wavestævner.

 

 

mikkel Da forholdene var godkendt, gik vi i gang med freestyle A, hvor en række unge talenter har styret begivenhederne de sidste par år. Rasmus Øgelund skulle forsvare sin titel og lagde ud mod Nicklas Herrera, som bed godt fra sig, men Rasmus viste klassen og gik videre. Fra den anden ende af eliminationen kom Noah Willumsen flyvende med en flot shaka, spocks, flaka o.s.v. Rasmus Bang King forsvarede sig godt, men Noah trak det længste strå.

I mellem freestyleheatsene flettede vi junior og B heats ind for at udnytte tiden optimalt. I juniorfreestyle fik vi at se, hvad dansk windsurfungdom har at byde på i 2017. Og de har en del. Nicklas Herrera lagde ud med forlændere på stribe, så vi var ved at blive nervøse for, om brættet nu kunne holde til den hårdhændede behandling. Tobias Bjørnå og Line Wittrup kæmpede også flot med fine hop og viste gode takter. Men der var ingen tvivl om, at Niclas Lillelund havde et ekstra gear med fine vulcans og ikke mindst tørre forlændere på begge halser. Det gjorde udslaget.

I mellemtiden var forholdene blevet så gode, at vi kunne sætte junior wave i gang, og her var det de samme fire, som kæmpede videre mod hinanden. Dog med lidt anderledes placeringer som resultat. Nicklas Herrera viste her, at opvæksten i Pozo har givet pote, og tog sejren med knastørre forlændere, flot bølgeridning og en tabletop. Men lige i hælene kom Niclas Lillelund med fine forlændere og bølgeridning. Tobias og Line viste begge meget flot timing i deres bølgeridning, og der kom også gode hop på kontoen.

RasmusKlokken var efterhånden blevet hen ad aften, men i Kjul bliver det ikke rigtig mørkt på denne årstid. Vi måtte esværre erkende, at A wave ikke kom på vandet i denne omgang på grund af tidsnød – og at der ikke ville være meget mere vind tilbage mandag. Så freestyle fik topprioritet, og i den konstant øgende vind var det blevet tid til finalerne i A-klassen, hvor Mikkel Lambæk og Andreas Pedersen kæmpede om 3-4 pladsen og Rasmus Øgelund og Noah Willumsen kæmpede om 1-2 pladsen. Begge heats blev afviklet samtidig, og alle fire sejlere lavede næsten synkronforlændere på første tur ud! Så var tonen slået an. Kampen om 3-4 pladsen var tæt, men Andreas Pedersen trak det længste strå med flakaer, spocks og tørre forlændere. Mikkel Lambæk kunne med lidt held have taget 3 pladsen, men det blev altså ikke i denne omgang. I finalen viste Rasmus Øgelund klassen mod en godt kæmpende Noah Willumsen med de nyeste freestyletricks på programmet: der var både kono og pasko, blandet med mere oldschoolmoves som e-slider, funnel o.s.v. Noah satte en flot shaka, 1/2 kono og flere andre fine ting, men Rasmus trak tidligt fra, og efterlod ingen tvivl om resultatet.

wavejuniorBølgerne havde efterhånden fået god størrelse, så vi tog også lige et par runder wave B, hvor Mikael Falkenberg og lokalhelten Peter gjorde Line Wittrup og Tobias Bjørnå følgeskab. Det kan godt være, at Tobias var yngste deltager, men til gengæld viste han både vilje og en meget veludviklet evne til at læse breaket i Kjul. Tobias var uhyre aktiv, og fik næsten en god bølge på hver tur ind. Sæt dertil fine spring på vej ud, og du har en vinder. På de efterfølgende pladser kom Mikael, som også viste flot bølgeridning, og Line gav drengene kamp til stregen med bølgeridning, som kun blev bedre, jo større bølgerne blev. Peter bed også godt fra sig med god bølgeridning. For at sikre at det ikke var en tilfældighed, tog vi en runde mere. Og det var ingen tilfældighed: Tobias vandt igen.

I skumringen nåede vi lige et par heats i dobbeleliminationen i A freestyle, men så var klokken også 23, og det var sengetid for de unge mennesker.

 

 

freestyleaMandag morgen i faldende vind fik vi afsluttet dobbelen i A. Men Rasmus Øgelund havde en aftale i København, og var ikke til stede til at forsvare sin 1 plads. I stedet blev det Noah Willumsen som overtog 1 pladsen uden kamp, da han vandt over Andreas Pedersen, som havde besejret Mikkel Lambæk igen i dobbelen. Rasmus beholdt dog sin 2. plads.

DBO wave/freestyle var glade for at se en række håbe- og talentfulde juniorer på banen – mere af det tak. Også gerne flere i B-klassen, så vi kan få nye sejlere igang med konkurrence under afslappede former. Tak til deltagere og forældre for hjælp med flag og bedømning – godt arbejde dér. Og ikke mindst: tak til DBO’s sponsorer Novasol og Quiksilver for hhv. støtte og præmier.

Resultater:

Junior freestyle:

1: Niclas Lillelund
2: Nicklas Herrera
3: Tobias Bjørnå
4: Line Wittrup

Junior wave:

1: Nicklas Herrera
2: Niclas Lillelund
3: Tobias Bjørnå
4: Line Wittrup

Wave B:

1: Tobias Bjørnå
2: Line Wittrup/Mikael Falkenberg
4: Peter

Freestyle A:

1: Noah Willumsen
2: Rasmus Øgelund
3: Andreas Pedersen
4: Mikkel Lambæk

Fuld resultatliste og flere billeder følger snarest

DBO wave/freestyle