Den idylske tyske ø, Sylt, blev sidste stop på PWA World turen i Foil disciplinen. En destination der ellers kan være krævende at foile i da der kan være store bølger og en del strøm. De første par dage blev der også sejlet Wave og Freestyle med massive shorebreaks som de små Wave/Freestyle sejl heldigvis kan holde til. Og efter en dags stilhed uden vind, vendte vinden 180 grader og blev offshore. Så selvom vandet så fladt ud, når man kiggede fra land og ud, så var der spor af de forrige dages bølger i form at stor dønninger.

Sebastian Kornum  har været førende indenfor Foil og været med til udvikle dem helt fra begyndelsen. Men nu har han og mange andre fået kamp til stregen efter at flere og flere sejlere har satset på Foil på lige fod med Slalom. Samtidigt er der dem der kun fokuserer på Foil og udelukkende deltager i den disciplin. Nogle af de store Olympiske stjerner er også Foil sejlere, og det har skabt mange nye navne balndt PWA deltagerne.
Til trods for at Sebastian i år har fået kamp til stregen, så har han formået at ende på en suveræn flot 8. Plads – altså en top 10 placering blandt verdenseliten. Og han har ikke kun fået kamp til stregen af internationale sejlere. Hans team mate Niklas Lillelund har nemlig også skoene fremme og tør at begive sig ud i tæt action drama.

Niklas blev tidligere i år Danmarksmester i Foil disciplinen og ikke mindst Overall (sammenlagt Kurs & Slalom). Han har trænet intensivt og fokuseret netop på foil disciplinen og det har givet pote. Der har resulteret i han nu kan kalde sig Youth PWA World Champion i Foil efter at have deltaget på turen i Japan, Coast Brava, Danmark og til slut Tyskland.

Kæmpe tillykke herfra og vi håber at flere danskere forfølger deres drømme og viser der værd.

Photo Credits: John Carter // PWAworldtour.com