Lige efter at PWA’en i slalom disciplinen var blev afholdt i Hvide Sande, gik turen til Cold Hawaii (læs: Klitmøller), hvor Cold Hawaii Water Games blev afholdt. Hvad navnet på dette event præcis dækker over er bl.a. IFCA Europamesterskaberne i Wave disciplinen.

Det var herligt at se at der var dansk deltagelse i både Kvinde klassen, Senior klassen og i U21, og U17 klassen repræsenteret af henholdsvis Line Wittrup i kvindeklassen – Kenneth Danielsen, Mikkel Asmussen, Lars Green, og Mads Bjørnaa i senior klassen – Simon Thule og Malte Øgelund i U21 klassen – og Tobias Bjørnaa i U17 klassen. Ud af alle disse dansker er der specielt 2 som skiller sig ud – Simon Thule som blev Europamester i U21 og Tobias Bjørnaa som blev  Vice Europamester i U17.

Vind og bølger var der masser af og det havde der været i en hel uge op til stævnet, hvilket skabte et vildt og voldsomt hav.

Tobias har før været i vores søgelys da han blev verdensmester, mens det er Simons første store gennembrud og du kan her læse om den unge rødhåret Århusianers oplevelse. Simon er 18 år og begyndte at windsurfe for 3 år siden. Allerede fra starten blev Simon drevet af udfordringerne i bølgerne. Det blev til rigtig mange timer i Bønnerup, Fornæs og Begtrup Vig i det lokal Aarhus område. Senere hen blev Simon fasineret at Vesterhavets noget større bølger, hvor Hvide Sande, Klitmøller og Hanstholm er de fortrukne steder. De sidste 2 år har alt ferie med familien været på Gran Canarie, hvor solferie for familien blev forenet med det kendte bølge spot Pozo. I år tog Simon en måned til Pozo for at sejle PWA og træne i bølger. Simon fik mulighed for daglig træning i en måned flere gang om dagen sammen med mange af verdens bedste windsurfer. Simon fik lært en masse nye tricks i den periode, og fik gode erfaringer fra PWA stævnet, hvor Simon også deltog i U21, Det har været den absoluttet bedste forberedelse til EM.

Simon forventninger udvikles under stævnet, efter han vandt første elimination. første elimination var i vansklige onshore forhold. Pludeslig var Simon favorit, hvilket gav et stort pres under anden elemination. I finalen under anden elemination var Simon godt klar over at der skulle gives fuld gas. Mange af hans tricks lykkes, men i slutningen kiksede et stalled forward og Simon gik direkte igennem sejlet. Det kostede tid af få skiftet sejl, men Simon havde scoret nok point til at tage sejeren.

Resultat listen kan ses her

 

 

 

Billederne er lånt af @Ilostawavein79 og det officielle IFCA hjemmeside.