140122670998065700_resizedForår er blevet til sommer, og vi holder en kort pause i stævneaktiviteten indtil slutningen af august. Formula- og slalomsejlerne har haft en travl forårssæson med masser af sejladser i alle slags forhold – 10 formulasejladser og 4 slalomsejladser er det blevet til. Status er, at Kasper Juul fører slalom, og Frederik Poser er i front i formula. Til Køge-stævnet i efteråret 2013 kunne man se 43-årige Brian Røgild sidde på en bænk og sige et eller andet i retning af at, ”formula er ikke for gamle mennesker”. Nu indtager samme Røgilld den samlede førsteplads på ranglisten, når man lægger formula og slalom sammen!! Hos kvinderne fører Lærke Buhl-Hansen. Samtidig kan vi glæde os over et højt og stabilt antal deltagere, og det er i høj grad vores sponsorers og arrangørklubbernes fortjeneste. De er med til at sikre et højt sportsligt niveau på DBO’s aktiviteter.

En håndfuld DBO-sejlere har deltaget i formula og slalom VM på Azorerne og i de tyske ranglistestævner. Det er værd at nævne, at Sebastian Kornum vandt de åbne tyske mesterskaber i et stærkt felt, men også Christian Justesen og Anissa Mohrath har klaret sig flot ved internationale stævner. I waveperformance deltager Kenneth Danielsen og Sara Sommer ved PWA-stævnerne på Gran Canaria og Tenerife – vi ønsker dem held og lykke og glæder os til at læse deres stævnerapporter her på siden.

Wave/freestyleafdelingen har ikke været lige så heldige i foråret – vejrudsigterne har ikke været med os, men vi har stadig et par gode muligheder i efteråret, hvor det nok skal lykkes at få nogle resultater i kassen. For at øge chancerne for tællende sejlads har vi valgt at udvide wave/freestylestævnet i Hvide Sande til 3 dage, så det nu finder sted 12-14 september. Dette stævne afholdes sammen med formula og slalom – sidstnævnte discipliner sejles på Ringkøbing Fjord. Hvis wave/freestylesejlere skulle ønske at deltage i formula/slalom, kan de nøjes med at betale tilmeldingsgebyr for wave/freestyle ved dette stævne. Så er de automatisk tilmeldt formula/slalom også. Folk der udelukkende ønsker at deltage i formula/slalom skal tilmelde sig disse to discipliner.

Men først er der Nordisk Mesterskab i formula og slalom i Nyborg 29-31 august, og her er der gode chancer for at se en dansker øverst på skamlen. Op til NM vil du her på siden kunne stifte nærmere bekendtskab med et par af de danske deltagere og høre om deres forventninger til NM.

I efterårsferien holder wave/freestyle DM i Klitmøller, og i år genopliver vi Wild West Slalom. Wild West finder sted 17-18 oktober, og for deltagere i wave/freestyle DM er der gratis deltagelse. Sæsonafslutningen finder sted lørdag d. 18 oktober om aftenen i NASA’s klubhus – det bliver en fest.

Vi glæder os til at se dig i efterårssæsonen

Venlig hilsen

DBO

Bestyrelsen