Årets Young Gun Cup 2011 blev skudt flot i gang i Nivå lørdag i Store Bededags ferien. Høj sol og en let brise var med til at sætte udfordringen for de 18 Young Guns der var klar til at dyste i de dejlige forhold på vandet.

Vejrudsigten favoriserede i stor stil ligge stole og havearbejde, og det så da også lidt kedeligt ud i starten. Vinden var heldigvis med os, og den byggede stille og roligt op i løbet af dagen, og gav fine forhold til at få afviklet 6 tællende og spændende sejladser.

Start linien blev lagt ud for molen, og der kunne sejles i begge retninger afhængig af vindretningen. Kun en enkelt gang måtte sejladsen skydes af grundet et stort vindspring, men alle var hurtigt klar igen, og kort tid efter kunne sejladsen startes.

I de lette forhold var der meget vundet med en god start, og det var der flere af sejlerne der havde flot styr på. Et par tyvstarter blev det også til, men det blev fint klaret med en 360’er af sejlerne efter prajning fra dommerbåden.

I frokost pausen blev der også tid til gennemgang af starter, taktik og regler. Dernæst var det tilbage på vandet for at få sejlet de sidste par sejladser.

Efter et par gode timer på vandet med sejladser, skulle regnestykket gøres op for hver af de 3 klasser så de  flotte præmier kunne uddeles, vinderen af hver klasse fik æren af en iPod. Klasse inddelingen var:  A – deltager for første gang max 5 m2 sejl, B – har deltaget før max 6,5 m2 sejl, C – har før været med fremme max 8 m2 sejl. Der kan læses mere om Young Gun konceptet samt datoer for de næste stævner i Young Gun Cup sektionen.

Top 3 i A klassen – max 5 m2 sejl:

  1. Oliver Walbum / Nivå Baadelaug
  2. Sebastian / Juelsminde
  3. Frederikke Drønen / Nivå Baadelaug
Top 3 i B klassen – max 6,5 m2 sejl:

  1. Kasper Jeppesen / Juelsminde
  2. Natasha Schaloffsky / Nivå Baadelaug
  3. Oscar Staurup / Furesøbad Windsurfing Klub

I C klassen – max 8 m2 sejl, blev resultatet:

  1. Frederic Ørum / Nivå Baadelaug
  2. Jonathan Willumsen / Nivå Baadelaug
  3. Jens Lau Nielsen / Nivå Baadelaug